Vučić se žali na prisluškivanje, ne i kad prisluškuju novinare

Uprkos oštroj reakciji evropskih institucija na opasan govor naprednjaka u Skupštini, neće se zaustaviti dok od predsednika ne dobiju "zeleno svetlo"

Ostavite komentar


    1. Mozda bi trebalo da tebe i slicne premestimo u Severnu Koreju. Tamo ne moras da budes pod istragom da bi te prisluskivali.

      1. Tamo u koreji svi slusaju samo jednog i niko nista ne sme da kaze,a kod nas imas svu slobodu

    2. To, kao, uredu je sluziti se Gestapo metodama a podvaliti narodu“Za nasu decu“ pricu.

      1. Ne radi se ni o kakvoj podvali. „Fur unseren Kindern durch Adolf Hitler“ (Za našu decu, Adolf Hitler) je bila parola nacional-socijalističke partije na izborima 1936. Prema tome, posle ubedljive pobede istoimene liste „za našu decu“ SNS-a mogle su i da se očekuju „gestapo“ metode.

  1. Dali ovi zaista misle da ce vecno vladati? Sta ce se dogoditi kad budu smenjeni? Ovako razmisljaju deca od 11 godina a radi se o odraslim ljudima. Sacuvaj boze.

    1. Nece biti nista nikada lopovi i kriminalci iz vrha vlasti nisu odgovarali za svoja nedela.

        1. Baš ovo što se dešava pokazuje da nadležne službe kao da ne postoje. Nije ni čudo – sve iole važnije službe u Srbiji podređene su volji jedne osobe. Ta osoba je i ministar, i zakon, i Ustav…

        1. Je l’ pišete iz iste prostorije? (Ako ste uopšte dve različite osobe.)

        2. Dobro je što Vučića botovi čitaju Danas.
          Loše je (po njih) što pišu nesuvisle komentare? Ustvari, sve je to u skladu s Vučićevom pameću!

    2. Pa na žalost Milice, ništa se neće dogoditi… Seti se šta je bilo kad je smejem Sloba. Ništa specijalno, i dalje su njegovi ljudi u skupštini i to pri SNS-u.

  2. Predsednik je osudio prisluškivanje bez obzira nad kim se ono vrši, u trenutku kada je izrazio odlučnost da se pokrene kampanja obračuna sa kriminalcima (bez obzira na partijsku knjižicu i orijentaciju kojoj pripadaju) .

    1. Zar treba „predsednik da izrazi odlučnost za obračun sa organizovanim m kriminalom“?? Za to nije redovna dužnost policije i tužilaštva?!? Predsednik može samo da traži smenu odgovornih u policiji i tužilaštvu ako ne rade svoj posao!!

  3. Dobro hoće li neko već jednom podneti krivične prijave protiv Martinovića???
    Dosta priče, ovo su opasne stvari!
    Dok neko ne strada.

      1. Zbog toga što nije prošao tehnički pregled za mlataranje onim radarima od ušiju.

  4. Da na napad Vučićevih botova ravnopravno odgovaraju „drpokratski“ botovi ili „levičari“ kao što tvrdi autorka Lukač.
    Obzirom da „naše istraživačko novinarstvo“ dobija informacije koje građani ne mogu da prijave „nadležnim organima“ logičnoj je da se takvi „novinari“ prisluškuju da bi se pribavila informacije

    Isto tako je logično da se „ovakav“ predsednik prisluškuje jer posle „100za1“ 15 dana pre „srebrenice“ svašta može njemu da padne na pamet

  5. Predsedniku je bezbednost ugrozena, i dokazalo se da je prisluskivan mnogo puta.
    A vi sada pisete o prisluskivanju novinara i nevladinih organizacija na osnovu necije price koja nije tacna.

    1. Nije tačno da je predsedniku ugrožena bezbednost.
      Građanima Srbije koji nisu podlaci i prodane duše je ugrožena bezbednost.

  6. Ucutao nam se nesto Predsednik, kao da ceka da se slegne prasina oko uzasnog zlocina i zlocina precutkivanja ubistva Vladimira Cvijana.

    1. Najava „zanimljive nedelje“ sa Djilasom i Mauricijusom (kako li ne reče Kipar?) pokrivalica je za smrt Vladimira Cvijana.
      Ćuti i prepušta sve poslanicima koji više ne znaju kako još dalje da pljunu.

  7. Vi samo prepostavljate da su novinari i nevladine organizacije prisluskivane.
    To vi ne mozete da dokazete.

    1. Mila, naravno da ne može da se dokaže. BIA neće nositi snimke novinarima, zna se kome će nositi – Informeru, Srpskom telegrafu, Pinku…

    2. Mila, jel ovaj komentator Mile neki tvoj rod, ili si pogrešila pri kucanju?

  8. Sav mar i trud koji ulazete u svoju posebnost i objektivno informisanje po cemu ste jedine novine u Srbiji, u opasnosti ste da bacite u smece omogucavanjem setalista i korzoa za Vuciceve placene botove na vasem linku. Ukoliko to ne svedete na izbalansiranu meru vi ste na najboljem putu da vas dugo nista nece izluftirati nakon jnjihovog smrada. Govorim vam najiskrenije i dobronamerno. Mislite o tome.

  9. Da sam na Vucicevom mestu ja bih oformio poslanicku grupu od drugih ljudi, mladih i pametnih, kojih nesumnjivo postoje i u sns-u

  10. A Bože gluposti od naslova. Nekima zaista treba zabraniti novinarstvo kao profesiju.

  11. Ako je došlo do spoljašnjeg uticaja na CRTU i KRIK možda je to razlog zašto su pod prismotrom. Jednostavno ništa ne treba prepustiti slučaju. Ako je Vučić bio spreman da se obračuna sa partijskim kolegama iz vrha koji su bili umešani u razne afere, ne vidim šta je loše proveriti i ove nevladine organizacije.

    1. Da li botovi bar pročitaju Danas?
      Verovatno im ne daju da im slučajno ne proradi mozak.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.