Vučić sutra "nosi" mamograf u Leskovac: Gde će sve do marta stići obećani medicinski aparati (VIDEO) 1Foto: TV Prva/screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Leskovac povodom donacije mamografa Opštoj bolnici u tom gradu.

Prema Mapi opremanja zdravstvenih ustanova, koju je predsednik Srbije predstavio nedavno u emisiji na TV Prva, osim Leskovca mamograf, aparat za rano otkrivanje malignih promena kod žena, dobiće još Kuršumlija, Vladičin Han, Vlasotince, Babušnice, Pirot, Soko Banja, Kruševac, Surčin, Obrenovac, Majdanpek, Negotin, Kladovo, Požarevac, Prokuplje, Niš, Vračar i Kragujevac.

„Možemo kada hoćemo“

„U poslednjoj deceniji mnogo novca smo uložili, mnogo energije, truda i rada u izgradnju puteva, pruga, škola, stadiona i naravno bolnica. Poslednji put kada sam bio u Leskovcu nekoliko žena mi je prišlo i rekli su mi: ‘Pa mi nemamo mamograf. Zašto moramo da idemo u Niš, dugo da čekamo? Zašto moramo da idemo u druge gradove da bismo dobili ono što nam pripada?'“, rekao je Vučić.

On je takođe ovim putem obavestio građane da će biti dodeljeno više od 20 mamografa svim važnim sredinama, gradovima i opštinama po Srbiji.

„Počev od Leskovca, ali i Vlasotinca i Majdanpeka, pa sve do Sombora i Vršca. Istovremeno, biće preko 15 novih najmodernijih magnetnih rezonanci dodeljenih našim gradovima od Valjeva, Čačka, Kragujevca, Užica i to je nešto što pokazuje da možemo kada hoćemo da pokažemo brigu prema ljudima, da nam je stalo do života i naših nastarijih, ali i mališana. Ovo će biti fantastično popunjavanje opremom u prostore koje smo obnovili i koje sada obnavljamo, ali to nije pitanje opreme, to je pitanje života, i to je pitanje naše budućnosti“, naveo je predsednik Srbije u video poruci koju je nedavno objavio na Instagramu.

Do 30. novembra, prema predsednikovoj Mapi, magnetne rezonance treba da budu isporučene u Univerzitetske kliničke centre Niš i Kragujevac, Kliničko-bolnički centar Zvezdara, Opštu bolnicu Leskovac, Opštu bolnicu Šabac, Zdravstveni centar Valjevo, Opštu bolnicu Čačak, Opštu bolnicu Pirot, Zdrvastveni centar Užice, kao i Zdravstveni centar Kladovo.

Za novembar je predviđena i isporuka ultrazvučnih aparata, a dobiće ih Beograd, Bolnica „Sveti Sava“, Novi Pazar, Niš, Knjaževac, Zaječar, Valjevo, Užice, Kragujevac, Petrovac na Mlavi, Savski venac, Zemun, Grocka, Stari grad i Zvezdara.

Još 12 magnetnih rezonanci predviđeno je da budu isporuče u martu 2024. godine i to u sledećim mestima:  Smederevo, Bor, Zaječar, Užice, Vranje, Sombor, Vršac, Požarevac, Loznica, Prokuplje, UKC Srbije i UKC Novi Sad.

Vučić obilazi pogon italijanske firme

Kako je potvrđeno agenciji Beta u lokalnoj samoupravi, Vučić će u Leskovcu obići i pogon italijanske firme „Aunde“. Ta kompanija odnedavno posluje u industrijskoj zoni u Tekstilnoj ulici, u zgradi gde je bio pogon turske fabrike tekstila „Džinsi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari