Vučić: U gašenju požara na Novom Beogradu prvi put korišćeni helikopteri Ka-32 kupljeni od Rusije 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u gašenju požara koji je jutros izbio u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, prvi put korišćeni protivpožarni helikopteri Ka-32 kupljeni od Rusije.

„Koliko sam nesrećan zbog požara srećan sam jer su ljudi mogli da vide čime intervenišemo. Prvi put smo prikazali jedan od dva helikoptera Ka-32 koje smo kupili iz Rusije, tu su bila i dva H-145 kojih imamo više. Oni nose malo vedro s vodom a Kamovi nose petostruko veće vedro. To nas je i spasilo donekle“, rekao je Vučić.

Najavio je da će država u naredne dve godine kupiti još dva helikoptera Ka-32 „ako bude dovoljno novca“.

„Onda postajemo apsolutna velesila što se tiče gašenja požara ne samo na Balkanu već i u jugoistočnoj Evropi“, kazao je predsednik.

Požar koji je jutros oko sedam časova izbio u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu lokalizovan je a po dosadašnjim informacijama, u tom incidentu nije bilo povređenih, saopštilo je ranije Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U gašenju požara u Ulici Jurija Gagarina učestvuje 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila dok su pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.

Po navodima MUP-a, u toku je dogašivanje požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari