Vučić u Železari Smederevo 1Foto: www.zelsd.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Železare u Smederevu „Hestil Srbija“ Sihai Songom. Sastanku je prisustvovao i ambasador Kine Li Mančang.

Direktor Song izvestio je predsednika Vlade Aleksandra Vučića da železara posluje u skladu sa planom, što znači da je postignuta puna efikasnost u iskorišćavanju njenih potencijala i da je cilj angažovanje svih postojećih proizvodnih kapaciteta u kratkom roku. Song je naglasio i da su radnici zadovoljni svojim statusom u kompaniji i visinom ličnih primanja koja su uvećana od kada je „Hestil“ preuzeo Železaru sredinom godine.

Premijer Vučić izrazio je zadovoljstvo što jedan od najvažnijih industrijskih objekata u Republici Srbiji posluje uspešno i zahvalio direktoru Songu i ambasadoru Mančangu na podršci kineske Vlade i kineskih kompanija koje pružaju u realizaciji dobrih rezultata železare.

Akcenat je stavljen na završetak infrastrukture neophodne za dalji napredak u razvoju poslovanja Železare u Smederevu, koji uključuje izgradnju nove pruge i luke na Dunavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari