Vučić: Zakon o eksproprijaciji nisam potpisao, mislim da Zakon o referendumu jesam 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije potpisao Zakon eksproprijaciji, a da „misli“ da je Zakon o referendumu potpisao po dolasku iz Sočija.

„Mislim da Zakon o referendumu jesam (potpisao) čim sam se vratio iz Sočija, a Zakon o eksproprijaciji nisam sigurno. Čekam mišljenje pravnog tima“, kazao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega.

Govoreći o incidentima na protestu u Šapcu u subotu, Vučić je kazao da je pretučen čovek koji nije prekršio nijedan zakon i koji se kretao veoma sporo i ne ugrožavajući nikoga.

„Taj čovek nikoga nije povredio i ima teške telesne povrede“, istakao je Vučić.

On je pozvao građane na uzdržanost i da ne preduzimaju ništa „kao što je manjina radila (u subotu)“, kao i da se zbog incidenata niko ne sveti.

Predsednik je pozvao i nadležne organe da rade svoj posao, kako je naveo, „tamo gde ima prekršaj prekršajno gonjenje, a gde je učinjeno krivično delo onda krivično gonjenje“.

Rekao je da je licemerno od strane opozicije da komentariše bagere i podsetio na bager na demonstracijama 5. oktobra 2000. godine

„A sećate li se petog oktobra? Kada su svi krenuli za Beograd. Tada su išli bagerom gde su hteli“, rekao je Vučić.

On je rekao da mu se nikada u životu nije desilo da ima neprijavljen skup, navodeći da je sve u dogovoru sa policijom kako bi se izbegli incidenti.

On je rekao da je njegov savet policiji da se skloni sa strane i da pusti građane da blokiraju, „da vidi dokle će i kako će se izboriti sa građanima“.
„To je moj lični stav i savet ministru Vulinu“, kazao je predsednik.

Vučić: Pitanje dana kada će biti registrovan novi soj korona virusa i u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pitanje dana kada će i u Srbiji biti registrovana infekcija novim sojem korona virusa – omikronom.

„Imamo značajan pad brojeva u odnosu na pre nedelju dana. Taman kad je sve bolje, samo nam je taj omikron falio“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega.

On je ocenio da ukoliko je taj soj virusa potvrđen u Austriji – pitanje je dana kada će u Srbiji biti potvrđen.

Prema njegovim rečima, očekuje da za pet do šest meseci bude „super vakcina“ i da reši sve probleme.

Vučić: Autoput Preljina-Požega biće završen za mesec, mesec i po

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege biti završena za mesec, mesec i po, i da je ponosan kada vidi „kojom brzinom Srbija napreduje i gradi se“.

On je, obilazeći radove na toj deonici auto-puta na Koridoru 11, rekao da nije ni važno da li će ta saobraćajnica biti završena za dve nedelje, mesec, ili mesec i po, ali da će Čačak rešiti problem jer saobraćaj više ne mora da se odbija kroz centar grada.

„Ponosan sam kada vidim kojom brzinom Srbija napreduje i gradi se. Nije ni važno da li će deonica biti završena za 10-15 dana, mesec, ili mesec i po dana“, rekao je Vučić i najavio gradnju obilaznice oko Požege za godinu dana.

Vučić je rekao da će se puštanjem u saobraćaj auto-puta Preljina-Požega „otvoriti“ Ovčarska klisura, da će se očistiti jezero i napraviti mnogo turističkih sadržaja.

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo rekla je da je kineska komapanija Čajna komjunikejšns end konstrakšn kompani (China Comunications Construction Company) koja gradi tu deonicu imala velikih poteškoća, ali da je uložila ogroman napor da bi ih savladala.

Gradnja autoputa Preljina-Požega na Koridoru 11 počela je u maju 2019. godine, dužina deonice iznosi 30,9 kilometara dok je vrednost radova 450 miliona evra.

Deonica od Preljine do Požege biće deo auto-puta Beograd–južni Jadran u dužini od 258 kilometara, kao i budučeg auto-puta Beograd–Sarajevo, s obzirom da je u planu da se od Požege izgradi još 60 kilometara.

Na auto-putu Preljina–Požega biće tri tunela (Munjino Brdo, Laz i Trbušani), 32 mosta i 11 nadvožnjaka. Ta deonica će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga, Moravički i Zlatiborski.

Prema oceni stručnjaka ta deonica je najzahtevnija na auto-putu „Miloš Velik“ jer od ukupne dužine trase oko 50 odsto u tunelima, mostovima i nadvožnjacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari