Vučićević osuđen za krivično delo uvrede na štetu Jugoslava Ćosića 1Foto: N1

Viši sud u Beogradu potvrdio je presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu kojom je Dragan Vučićević, glavni i odgovorni urednik lista „Informer“, osuđen za krivično delo uvrede na štetu nekadaš direktora N1 Jugoslava Ćosića, saopštila je danas Advokatska kancelarija Tomanović.

Sud je naglasio da uvredljive tvrdnje Vučićevića, da je Jugoslav Ćosić „šiptarski plaćenik“, „sluga mafijaško-tajkunske hobotnice“ i da „obavlja prljave poslove u Srbiji za krvav keš“, nisu date u obavljanju novinarskog poziva, već predstavljaju direktno obraćanje Jugoslavu Ćosiću na privatnom nalogu Vučićevića, i da je reč o uvredama iznetim „sa direktnim umišljajem i u nameri omalovažavanja“, navodi se u saopštenju.

Tom presudom je, kako se navodi, postala pravnosnažna Vučićevićeva krivična osuda zbog izvršenja krivičnog dela uvrede, pa će glavni i odgovorni urednik lista „Informer“ Dragan Vučićević „biti dužan da uplati novčanu kaznu u budžet Republike Srbije u iznosu od 200.000,00 dinara“.

Jugoslav Ćosić ima pravo da, na osnovu te odluke, podnese tužbu za naknadu troškova postupka i nematerijalne štete, navedeno je u saopštenju kancelarije Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari