Vukan sutra treba da krene na lečenje u Budimpeštu nedostaje još novca do 2,5 miliona evra 1Vranje, Foto: Dušan Pešić/Danas

Mali Vranjanac Vukan koji boluje od spinalne mišićne atrofije sutra bi trebalo da bude u Budimpešti gde je zakazan termin za primanje neophodne terapije. Prikupljeno je blizu neophodnih 2,5 miliona evra, ali nedostaje još malo novca.

-Ovaj termin ne smemo da propustimo, jer je pitanje kada ćemo dobiti sledeći. To može da bude za par meseci, ali je neophodno u stanju njegove bolesti da terapiju primi što pre – kaže Ivana Stoiljković, majka malog Vukana.

Želje za ozdravljenjem su velike kod Vukana i njegovih roditelja, ali i javnosti Srbije koja već dva meseca prikuplja novac za terapiju na Dečjoj klinici u Budimpešti. Novac je prikupljan na koncertima, sportskim manifestacijama, aukcijama slika, sportske opreme, kao i dobrovoljnim prilozima.

Dva puta su izdvajanja sredstva iz buđeta Grada Vranja, ukupno 2,2 miliona dinara, a najveća donacija došla je od anonimnih sportista u iznosu od 500.000 evra.

I dalje svako ko želi može malom Vukanu iz Vranja da pomogne slanjem poruke 1239 na 3030, jer za kompletan iznos koji je neophodan za lekarsku terapiju i primanje leka je 2,5 miliona evra. Nedostaje još nekoliko stotina hiljada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari