Vukašin Obradović podneo ostavku u NUNS 1Foto: www.mc.rs

Vukašin Obradović podneo je danas ostavku na mesto predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) iz zdravstvenih razloga.

Izvršni odbor NUNS je danas prihvatio ostavku Obradovića, a skupština na kojoj će biti izabran novi predsednik udruženja zakazana je za….

Vukašin Obradović izabran je za predsednika NUNS 2010. godine, a četiri godine kasnije članovi NUNS-a su mu poverili još jedan mandat koji je trebalo da traje do 2018. godine. Obradović je na čelno mesto udruženja došao kao glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vranjske, ali je u međuvremenu podneo ostavku na to mesto zbog velikog broja obaveza u NUNS. Prethodno je bio potpredsednik udruženja.

U mladosti je radio u Politici ekspres, gde je nakon četiri godine dao otkaz zbog neslaganja sa uređivačkom politikom. Krajem 1994. pokrenuo je lokalni nedeljnik Vranjske, koji je do 2000. bio jedini nezavisni medij na jugu Srbije. Obradović je 2004. bio imenovan i za vršioca dužnosti direktora RTV Vranje, ali je njegov izbor bio osporen pod velikim pritiscima iz Beograda.

U dosadašnjoj karijeri „predsedavao“ je još jednim novinarskim udruženjem, odnosno tri puta je bio biran za predsednika Lokal presa, asocijacije koja okuplja nezavisne lokalne medije. Dobitnik je nagrada „Dušan Bogavac“, „Jug Grizelj“ i „Stanislav – Staša Marinković“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari