Vuletić: I Vučić i Belivuk neka idu na poligraf 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Vladimir Vuletić, profesor prava i predsednik pokreta Crno na belo, kaže za Danas da bi u aktuelnom slučaju, gde se vođa ozloglašene kriminalne grupe Veljko Belivuk ponudio za svedoka saradnika, najbolje bilo da i on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odu na poligraf. Belivuk je juče pred Specijalnim sudom rekao da je spreman da sarađuje sa državom i da kaže sve o njegovim aktivnostima, za koje ga je angažovala vlast, na slučajevima Savamala, smrti Vladimira Cvijana i ubistva Olivera Ivanovića.

– Veljko Belivuk je nasledio grupu koju je ranije predvodio Sale Mutavi. Tu grupu je svojevremeno u Partizanu instalirao generalni sekretar tadašnje vlade koju je predvodio Aleksandar Vučić. Ovo je idealna situacija da se podsetimo kako je predsednik Vučić govorio da je, kada su prve informacije o vezi Belivuka i državnih struktura isplivale u medijima, spreman da ide na polograf povodom optužbi – ukazuje Vuletić.

On podeća da se u vezi toga, Vučić nikada nije pojavio na poligrafu.

– Evo predloga – neka tužilaštvo ispita Veljka Belivuka na navedene okolnosti, a onda i Vučića, na iste okolnosti. Evo prilike da se to veliko sredstvo, poligraf, upotrebi i da vidimo ko blefira a ko govori istinu. Moj predlog je, i jedni i drugi na poligraf – poručuje Vuletić.

Podsetimo, pripremno ročište pred Specijalnim sudom juče je odloženo, a Veljko Belivuk se ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo Olivera Ivanovića, smrti Vladimira Cvijana i rušenja u Savamali.

Vođa organizovane kriminalne grupe, optužen za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, rekao je da je spreman da svedoči u vezi sa navedenim slučajevima kao svedok saradnik, ukoliko svi članovi njegove grupe, sem njega i Marka Miljkovića, budu pušteni na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari