Vulević: Srbija uvodi potpunu zabranu fizičkog kažnjavanja dece

Ostavite komentar


  1. A ,,vaspitna primena sile“…. To je ono, malo po guzi…. Da se razumemo, postoji nasilje sa jedne strane, ali postoji i vaspitavanje…..

  2. Napokon da nekom postane jasno da treba zabraniti da bilo ko bude tučen!

  3. …tako i treba, decu ne treba tuci, a sta cemo sa polisajcima, oce li i oni da izbace palice da nose i da ih koriste?

  4. Zanima me kojom nenasilnom metodom mogu objasniti dvogodišnjaku da ne gura ekser u utikač ili trogodišnjaku da se ne penje na ogradu od terase? Unapred zahvaljujem.

    1. postoje plastični umetci za utikače koji onemogućuju decu da se povrede. A za ostale opasne radnje se može koristiti razgovor i demonstracija šta može da se desi, a pre svega roditeljska pažnja.

        1. Stvarno šta? Možda da ga pretučeš preventivno, a ako to ne upali, šta ćeš, moraćeš da paziš na dete. Mada kad razmislim, možda je bolje da ga neko drugi čuva.

          1. nenadv – vidi se da nemaš decu. Ne možeš ga gledati 100% vremena, 2 sekunde su im dovoljne da naprave situaciju.

      1. Pa cemo da nosimo plasticne umetke svugde sa sobom,posto ne mozemo objasniti detetu.. trcacemo da ih ubacimo,nadajuci se da dete nece stici pre nas i tako povrediti sebe.. sve zbog toga sto ga ne smes malo udariti prutom,od kog mu nista nece biti.. ni u psihickom ni u fizickom smislu.. ali napraviti roditeljstvo sto tezim i komplikovanijim to moze! Gde mogu da se skoluju roditelji kako bi naucili da komuniciraju sa decom samo recima,a da ih deca slusaju!?

  5. medjutim odvaljivanje od batina, flase i piksle u glavu, krvavi nosevi i glave, buice ekskluzivno dozvoljeni u direktnim prenosima rijalitija sa javnog glasila aktuelnog predsednika Srbije, televizije Pink. Sa pedagoskom i edukativnom svrhom , drzavnim budzetom i nacionalnom frekvencijom.

  6. Ni ja nisam za nasilne metode ali sam još manje za to da mi ovi ljudi govore kako da se pohodim prema svom detetu.

  7. Smisao zakona je navodno edukacija a efejti ce se videti za godinu dana! Kao strucnjak trebali bi da se cuvate takvih nepouzdanih prognoza i ako je smisao edukacija ona se mogla i morala sprovoditi drugacije i na drugom mestu ,npr.skole. Bas me zanima kako cete edukovati neke manjinske grupe a o psiholoskom nasilju koje je mnogo gore ni reci …! Pasivno agresivno ponasanje kao ironija,sarkazam i svasta jos deca i odrasli dobijaju obilato sa TV a i od vajnih politicara. Ovo sto radite je smesno bez prateceg skolskog ,informativnog i politickog sistema .

  8. Bas se pitam sta nama fali? Ja od pruta i cuski nisam umrla. Ja pricam al kad ne cuju cuska ili po dupetu i sve im je jasno odmah. Da se razumemo, nisam za to da se deca biju krvnicki i za sve i svasta ali za po nekada, pogotovo za uticnice i terase, jesam za cusku i po dupetu.

  9. Stalo je vama do dece, koliko i do lanjskog snega. Vi gospodo samo sledite agendu koja vam je servirana, a na kojoj glavna tacka urusavanje autoriteta roditelja, a time i cele porodice. Moji vi.

    1. lakše je proglasiti teoriju zavere, nego razmisliti. Ako je nasilje osnova porodice i autoriteta, onda treba zaštiti decu od takve porodice, jer oni ipak trebaju imati šansu i da budu zaštićeni i da ne ponavljaju taj obrazac kada i oni budu roditelji. Moj roditeljski autoritet opstaje, uprkos tome što sam opredeljen da ne koristim nasilje.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.