Vulin tvrdi da je on naredio hapšenje Sandulovića, dok njegov advokat odgovara da je to laž kojom se pokriva Vučić 1 EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Aleksandar Vulin, doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije danas se oglasio izjavom tvrdeći da je po njegovom naređenju uhapšen lider Republikanske stranke Nikola Sandulović koji se trenutno nalazi u pritvoru.

“Sandulović je priveden po mom naređenju koje je ostalo na snazi i nakon moje ostavke. Priveden je zbog sumnje da podriva ustavni poredak i aktivno radi na podršci otcepljenju tzv. Kosova – izjavio je Vulin za Novosti.

Nikola Sandulović je uhapšen u petak, a prema rešenju o zadržavanju koje je objavio njegov branilac Čedomir Stojković, on se sumnjiči za raspirivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zbog toga što je na Kosovu položio cveće na grobu porodice Jašari i to objavio na Tviteru.

“Da je Sandulović položio venac na grob Himlera Mosad bi ga ubio, da je položio venac na grob Osame bin Ladena CIA bi mu došla glave, polažući venac na grob srpskog ubice Adema Jašarija Sandulović je dobio samo privođenje po mom naređenju i zadržavanje po nalogu tužioca. Izvinjavam se Srbiji što nisam mogao ništa više da uradim. Ne znam za koje još izdajnike su aktivna moja naređenja za privođenje i dovođenje pred nadležne tužioce ali najbolje da izdajnici sami provere, nadam se da naređenja nisu povučena“, rekao je Vulin.

Ova izjava je prema rečima advokata Stojkovića očigledna laž i dogovoreno preuzimanje odgovornosti za nešto sa čim Aleksandar Vulin nema nikakve veze.

“Vulin nije naredio privođenje jer nije ni mogao da ga naredi – jer je mu je Aleksandar Vučić rekao da podnese ostavku dva meseca pre nego što je Sandulovuć na mrežu X stavio post o polaganju cveća na albanske grobove. Radi se o dogovorenoj izjavi između Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, jer je Vulinova politička karijera u Srbiji u dogovoru sa Vučićem završena, i sada može na sebe da (lažno) preuzme odgovornost za sve što nanosi međunarodnu štetu režimu Aleksandra Vučića”, napisao je Stojković.

Adem Jašari jedan je od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova koji je zajedno sa više od pedeset članova porodice poginuo 1998. godine u obračunu sa srpskom policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari