Vulin najavio veće prisustvo policije na beogradskim ulicama posle nasilja u Beton hali 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je veće angažovanje i prisustvo policije na ulicama Beograda posle subotnjih incidenata nakon proslave šampionske titule fudbalera Crvene zvezde.

Vulin je na današnjem sastanku sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem, načelnikom Uprave policije za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnikom Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslavom Cmolićem, rekao da policija „neće dozvoliti“ da nalogodavci i organizatori nasilja u Beton hali ostanu neotkriveni.

„Beograd je siguran grad, svaki građanin mora da bude potpuno zaštićen. Dogadjaji iz Beton hale ne predstavljaju nikakav obračun navijača, već divljanje huligana koji su pomislili da mogu nesmetano i bez posledica da tuku ljude i razbijaju imovinu. Brzom i pravovremenom akcijom policije shvatili su da to nije moguće“, naveo je Vulin a preneo MUP.

On se založio za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima, kako je rekao, „bez obzira gde se nasilje vrši“.

Kako je prenelo ministarstvo, na sastanku su razmotreni i naredni koraci u borbi sa narko-dilerima i nasilnim grupama u Beogradu.

Policija je u subotu uveče privela 130 osoba kada su se navijači Crvene zvezde, posle proslave titule šampiona u fudbalu, sukobili sa obezbeđenjem nekoliko lokala u Beton hali, koje su činili navijači Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari