Vulin: Protesti nemaju veze sa ekologijom, policija će morati da primeni nasilje 1Foto: FoNet/MUP (Arhiva)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da protesti i blokade puteva „nemaju nikakve veze sa ekologijom“ i najavio da će policija „reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima“ i „primeniti nasilje“.

„Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skaldu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje“, rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodieći kako policija „radi sve da do nasilja ne dođe“.

Vulin je blokade puteva nazvao fašizmom.

„Kako nije fašizam kad vi mene na osnovu političke pripadnosti sprečavate da mislim, radim, verujem, da se krećem i delujem. Kako nije?“, pitao je Vulin voditelja Milomira Marića i njegovu koleginicu u studiju.

Vulin je rekao da će policija i dalje gde god bude potrebno raditi svoj posao, ali da se u Ministarstvu razmišlja o mogućnosti uvođenja posebnog broja telefona na koji će građani moći da prijave „maltretiranje, zaustavljanje, blokiranje, sprečavanje, ako neko primenjuje nasije“.

Taj broj, kako je objasnio, koristiće „ako slučajno negde ne možemo da stignemo, bar da građani znaju da imaju tu mogućnost“.

Vulin je vođe protesta nazvao „Rokfelerovim plaćenicima“ i ocenio da mnogi ljudi koji izađu na ulice „i ne znaju“ da tako zarade za dnevnice organizatorima.

On je rekao da protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom i pitao „koji je to ekološki problem rešen“ protestima.

„Evo ovako – da kažemo da će Srbija od danas pa zauvek biti bokirana, da neće se korostiti nijedan auto put, nijedan most. I šta će biti rešeno? Nijedan jedini problem se ne rešava na ovaj način, a pogootovo ne ekološki problem“, rekao je Vulin i ocenio da se „prave nepotrebne tenzije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.