Vulin razgovarao sa predsednikom Interpola 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al- Raisijem, kome je preneo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nastaviti da daje punu podršku radu te organizacije, saopšteno je danas iz MUP-a.

Vulin, koji se nalazi u Nju Delhiju na zasedanju Generalne skupštine Interpola, istakao je da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija.

Predsednik Interpola Ahmed Naser Al-Raisi zahvalio se Vulinu na podršci Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu i prihvatio njegov poziv da u bliskoj budućnosti poseti Beograd i dodatno se uveri u stručnost i kapacitete srpske policije.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o bilateralnoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i saglasili se da su zahvaljujući dobrim ličnim odnosima dva lidera, predsednika Aleksandra Vučića i šejka Muhameda bin Zajeda Al Nahjana odnosi dve države na najvišem nivou i da je potrebno izuzetne odnose dalje unapređivati i produbljivati, posebno kada je u pitanju saradnja u oblasti unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Al-Raisi je pozvao Vulina da poseti sedište Interpola u skorijoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari