Vulin u ime Vučića čestitao veteranima 63. padobranske brigade praznik, Stefanović nije prisustvovao 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čestitao veteranima 63. padobranske brigade praznik i istakao da je Srbija od pripadnika te jedinice učila kako se brani zemlja, narod, vojska, a da mlade generacije od njih mogu da nauče šta je lojalnost prema drugu i državi, saopštio MUP.

Na skupu nije bio ministar odbrane Nebojša Stefanović, u čijem je to resoru .

Vulin je rekao da se jedinice kao što je 63. padobranska niko ne bi odrekao, sem onih koji se stide sebe i svog naroda.

Ta brigada, kako je naveo ni 1999, 1998, 1991. godine nije ražalovana i spuštena na rang bataljona pred moćnijim i brojnijim od sebe, već od „slučajnih Srba“, koji su kukavički pokušali da je umanje.

Vulin je poručio da Vojska, dok Srbiju vodi Vučić, i dok je on bilo gde u sistemu odbrane, neće biti deo NATO, „već ono što jeste vojska svog naroda koja nikada drugima neće činiti ono što je srpskom narodu rađeno“.

Ratni komandant 63. padobranske brigade, general Ilija Todorov ukazao je da je u prošlosti bilo namera da se ta jedinica utre, da se njeno ime zatre i potpuno uništi, ali da je zahvaljujući predanosti, radu, upornosti i odanosti, njena prepoznatljivost ostala prisutna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari