Vulin: Vučić je prisluškivan, službe rade na istrazi 1Foto: Beta/ MUP SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije prisluškivan i da službe rade na istrazi tog slučaja.

„Vučić to nije rekao zarad političkog marketinga, već zato što je to istina. Predsednik je rekao istinu a na nama je da tu istinu potvrdimo“, rekao je Vulin za TV Prva i dodao da su nadležne službe o tome obavestile predsednika.

Ministar kaže da ne može da govori o detaljima istrage, ali da svakako „predsednik nije prisluškivan iz dobre namere“.

Vulin je naveo da definicija mafije podrazumeva da je „organizovana kriminalna grupa uvek u vezi sa nekim iz krugova vlasti, sa nekim ko donosi odluke, ko može da vas uhapsi ili pusti“ i „da je to jednostavno tako“, a istrage protiv mafije već su jedan od prioriteta.

„Predsednik Vučić je najavio borbu protiv mafije i ona se vodi“, rekao je Vulin.

On je ocenio da je „policije efikasna ali to ništa ne znači“ jer smo „statistički bezbedna zemlja, ali gradjani se osećaju nebezbedno“.

To će se, kaže, menjati rasvetljavanjem zločina.

Kaže da se prošle godine desilo pet mafijaških ubistava i da su sva rasvetljena.

Naveo je da se vodi borba protiv Kavačkog i Škaljarskog klana i da ima još nekoliko ubistava iz ranijeg perioda koja treba rasvetliti.

Govoreći o izjavama Bakira Izetbegovića o tome da Srbije duguje Bosni i Hercegovini, Vulin je poručio da prvo treba da kažu „ko je u Srebrenici pokušao da ubije Vučića“ i „gde je u to vreme nestao domaćin“.

Vulin se založio za očuvanje Dejtonskog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari