Vulin: Za dva sata 40 požara u Pčinjskom okrugu, sumnja da su mnogi podmetnuti 1Foto: MUP

Ministar Vulin danas je istakao da je veoma zabrinut za Pčinjski okrug koji će sutra posetiti, jer je u tom okrugu u kratkom roku izbio veliki broj požara na potpuno različitim lokacijama, navodi se u saopštenju MUP-a.

„Ja ću sutra otići zajedno sa gospodinom Čaušićem, koji je zadužen za Sektor za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Pčinjski okrug, da vidimo šta se tamo dešava, da razgovaramo i sa policijom, i sa lokalnom samoupravom i sa Elektroprivredom. Za Pčinjski okrug sam veoma zabrinut, imamo veliki broj požara i bojim se, sumnjam da su mnogi od njih čak i podmetnuti.

Znate, kada u manje od dva sata imate blizu 40 požara na različitim lokacijama, onda morate da se zabrinete i morate da razmišljate da li je sve to neki prirodni uzrok ili, ipak nije“, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar je istakao da je važno da su požari na Zlatiboru i Tari lokalizovani, i na tome je čestitao svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

„U ovom trenutku, ono što je važno za sve građane Srbije, na Zlatiboru je požar lokalizovan, na Tari je požar, iznad Zaovinskog jezera, takođe lokalizovan i požar o kojem smo se posebno brinuli u blizini vojnog repetitora je, takođe lokalizovan.

Na tome posebno čestitam pripadnicima SVS, jer vetar je duvao brzinom od preko 80 kilometara na sat, gorele su uniforme, jedan naš pripadnik je trenutno u bolnici, nagutao se dima, ali nadamo se da će biti sve u redu. Još jednom molim sve građane, vodite računa da izbegnemo što se izbeći može“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao u saopštenju MUP-a, da se ceo Balkan suočava sa požarima i da Srbija pomaže trenutno Severnoj Makedoniji i da je spremna da pomogne svakoj zemlji kojoj je pomoć potrebna.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su angažovani na pomoći Vladi Severne Makedonije. Četiri naša helikoptera su tamo angažovana, ima 16 naših pripadnika, ostaćemo još nekoliko dana, dakle onoliko koliko je potrebno da pomognemo i građanima Severne Makedonije. Znate, država Srbija puno ulaže u svoj bezbednosni sektor, spremni smo da pomognemo i drugima, ne samo sebi“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Kragujevcu.

Vulin dodelio ključeve novih stanova u Kragujevcu pripadnicima službi bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dodelio je danas u Kragujevcu ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima službi bezbednosti i istakao da bez moćne vojske, efikasne policije, organizovane Bezbednosno-informativne agencije i vladavine prava nema uspešne Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

„Kada vidite jedan od ovih stanova, vi ne vidite nekakvu građevinsku konstrukciju, već nadu. Svaki ovaj stan je nada da ćemo živeti dugo, uspešno, u miru i da će nam se ovde rađati deca“, rekao je ministar Vulin.

Zahvalivši se u ime Vlade i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića pripadnicima službi bezbednosti na godinama strpljivog rada, ministar je naglasio da su ovi stanovi način da im pokaže koliko je državi stalo do njih, do stabilne, mirne i sigurne Srbije.

„Što vi koji činite bezbednosni sistem Republike Srbije budete mirniji, sigurniji, više ćete biti posvećeni svom radu. Srbija će biti uspešnija, mirnija, sigurnija. Samo snažna zemlja, koja je u stanju sebe da brani može da kaže da će se razvijati i biti sigurna, a bez vas to ne bi bilo moguće“, naglasio je ministar Vulin.

Kada je predsednik Vučić, kako je naveo, tražio da se nađe načina da se ovo desi, bilo je onih koji su se smejali, pričali da od toga nema ništa, da će se zaboraviti za mesec dana.

„Na kraju, mi danas stojimo u ovom naselju u kome će ljudi živeti, biti srećni, u kome će se rađati. Dragi moji policajci, vojnici, pripadnici Ministarstva pravde i Bezbednosno-informativne agencije, ovo je naše hvala za svaki propušten dečiji rođendan, za dane u kojima niste stigli da čestitate za peticu u školi, za svaki put u kome ste propustili letovanje i zimovanje, za svaki put kada niste mogli da kažete gde ste bili i šta ste radili. Ovo je naše hvala kojim želimo da pokažemo koliko vas iskreno poštujemo i cenimo i znamo da bez vas Srbija ne bi bila vredna, velika i lepa“, poručio je ministar Vulin u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari