Za 10 kapitalnih investicija u Pirotu oko 30 miliona evra 1Panorama Pirota Foto: Gradska uprava Pirot (arhiva)

Na poslednoj sednici Gradske skupštine Pirota odbornici su usvojili Plan kapitalnih investicija za period od 2021. do 2024. godine.

U izradi plana, učestvovala su javna preduzeća, ustanove i gradjani. Plan sadrži listu od po 15 predloga u dve kategorije za realizaciju za naredni četvorogodišnji period. Preduzeća i ustanove, predložile su 123, a građani 116 projekata.

Prema rečima gradskog većnika i šefa kabineta gradonačelnika Aleksandra Ćirića, prvih pet projekata sa najviše glasova koje su predložila javna preduzeća i ustanove su rekonstrukcije zgrade Gimnazije i Doma vojske, izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kompleksa otvorenog bazena i nove zgrade Službe Hitne pomoći.

Za 10 kapitalnih investicija u Pirotu oko 30 miliona evra 2
Aleksandar Ćirić Foto: Gradska uprava Pirot (arhiva)

„U realizaciju ovih 5 projekata biće uloženo oko 20 miliona evra. Gradjani su najviše glasali za izgradnju Muzeja ćilima, kružnog toka kod petlje Kale, za adaptaciju sajamskog prostora u naselju ATP, izmeštanje glavne Autobuske stanice i izgradnju poligona za obuku vozača. Za ove projekte biće uzloženo oko 10 miliona“, rekao je Ćirić.

Ćirić podseća da su u prethodne četiri godine realizovane brojne infrastrukturne, kapitalne investicije u Pirotu.

„Reč je o izgradnji Koridora 10, Sopotske petlje, rekonstrukciji putnog pravca Sadikov bunar – Blato, rekonstrukciji škola, poboljšanju energetske efikasnosti i brojni drugi. Grad Pirot je ove projekte realizovao u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije i nadležnim ministarstvima“, rekao je Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari