Na konkurs za izbor direktora sedam javnih preduzeća u Požarevcu, prijavilo se 35 kandidata..Najviše kandidata, njih osam, konkurisalo je za mesto direktora «Toplifikacije», dok je za čelna mesta u «Vodovodu» i «Ljubičevu» podneto po šest prijava.

Za direktora Direkcije prijavilo se pet, za Parking servis četiri, a za Radio Požarevac i Komunalne službe po tri kanidata, saopštio je gradski poverenik o dostupnosti informacija od javnog značaja, Nebojša Trajković.

O njihovom izboru odlučivaće petočlana komisija, u kojoj su predsednik i dva člana pripadnici stranaka vladajuće koalicije: .Aleksandar Jovanović (SNS), Veljko Albunović (SPS) i Predrag Makar (URS).

Četvrti član komisije je Milena Nestorović iz Stalne konferencije gradova, dok peti član dolazi iz javnog preduzeća o čijem se direktoru odlučuje: Spajić Stevica(Parking servis), Jonjić Zoran (Radio Požarevac), Jović Ljubiša(Toplifikacuja), Stoisavljević Željko (Ljubičevo,) Živković Bojan (Direkcija za izgradnju), Stojaković Branko (Komunalne službe), Dinić Vladan (Vodovod)

– Nakon izbora kandidata, komisija svoj predlog dostavlja Gradskom veću na usvajanje, a potom odluku treba da verifikuje i Skupština grada na narednom zasedanju, tokom septembra – kažu u Gradskoj upravi. Kako nezvanično saznajemo, među kandidatima su ne samo sadašnji vršioci dužnosti, već i bivši direktori javnih preduzeća.

Kao vršilac dužnosti, za direktora u Direkciji za izgradnju postavljen je Slavko Živković (URS), u «Toplifikaciji» Zoran Redžepić (SNS), u «Vodovodu i kanalizaciji» Saša Valjarević (SPS), u «Komunalnim službama» Slobodan Jović (SPS), u «Parking servisu» Verica Savić (SNS), u Radio Požarevcu Marko Savić (SNS), dok je u «Ljubičevu», na predlog SNS, postavljen Slobodan Živojinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari