Za humani grad i protiv investitorskog urbanizma: Otvoreni razgovori povodom godišnjice smrti „dobrog duha Beograda” arhitekte Dragoljuba Bakića 1Foto: Z. S. M.

 

Na godišnjicu smrti, Dragoljuba Bakića, poznatog arhitekte i dobrog duha Beograda u sredu, 14. februara u Dobračinoj 55 u prostoru Miljenko Dereta održaće se otvoreni razgovori: „Bakićev Beograd – Rešenja za humani grad”.

Organizator razgovora je Gradski odbor stranke Zajedno iz Beograda a početak razgovora je u 18 sati.

– Pozivamo vas da nam se pridružite i uzmete učešće u ovom otvorenom razgovoru i nadamo se angažmanu u borbi za Beograd po meri čoveka a ne investitora, pozivaju organizatori na skup posvećen arhitekti Bakiću.

Kakav je Bakićev plan za hitno uređenje urbanističkog haosa u Beogradu, i njegova vizija humanijeg grada? Kako da sačuvamo Beograd? Kako delovati, aktivistički ili institucionalno? Ima li primera dobre prakse? Da li delovati samo u svom kraju ili solidarno širiti pobunu na čitav grad?, samo su neke od tema o kojima će se razgovarati na skupu.

Na otvorenim ragovorima u Dobračinoj 55 govoriće: Sneška Kvadvlih Mihailović – Generalna sekretarka organizacije Europa Nostra iz Brisela, Vesna Marjanović – Evropa Nostra Srbija i stanovnica naselja Višnjička Banja (koje je projektovao bračni par arhitekata Bakići), Jelena Dinić – Aktivistkinja iz naselja Stjepana Filipovića, Filip Tatalović – Narodni poslanik i aktivista.

Moderator razgovora je dr Đorđe Miketić – odbornik i aktivista.

Vidimo se! Idemo komšije! Javno dobro1 Stop pljački Beograda!, pozivaju organizatori razgovora sugrađane na skup u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari