Za izbore za nacionalni manjinski savet u Bujanovcu dosad upisano 15.700 Albanaca 1Foto:V.R./Danas

Prema podacima iz Opštinske uprave u Poseban birački spisak do sada je evidentirano 15.700 Albanaca iz ove opštine sa pravom glasa na izborima za novi sastav nacionalnog saveta Albanaca (NSA), koji će biti održani 13. novembra.

– Građani od prošle nedelje kada smo ih pozvali da provere da li se nalaze u biračkom spisku svakodnevno proveravaju da li imaju pravo glasa zbog čega broj iz dana u dan varira – objašnjava za Danas Nehar Malići, službenik zadužen za spisak.

Po njegovim rečima, „procedura za upis onih građana koji nisu evidentirani u biračkom spisku je jednostavna i vrši se uz pisani zahtev i podnošenje ličnih dokumenata“.

Mogućnost upisa u Poseban birački spisak moguć je do 28.oktobra u ponoć, kada će se znati tačan broj građana u bujanovačkoj opštini albanske nacionalnosti koji će imati pravo da glasa na izborima za novi sastav nacionalnog saveta.

U Posebnom biračkom spisku u Bujanovcu do sada je registrovano i 1.900 građana romske nacionalnosti koji će takođe moći da glasaju na izborima za svoj nacionalni savet.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari