Za Negotinke sa više dece poklon čestitika opštine 1Foto: Opština Negotin

Tokom prošle godine 20 žena je u negotinskoj opštini rodilo treće, četvrto, peto i šesto dete. Za njih je, predsednik opštine Negotin povodom Međunarodnog dana žena priredio tradicionalni prijem i uručio im novčanu poklon čestitku lokalne samouprave.

U okviru finansijske podrške porodicama sa više dece, Opština Negotin svake godine majkama koje su u prethodnoj godini rodile treće i svako naredno dete, obezbeđuje jednokratnu pomoć.

Prema podacima nadležnih, tokom 2022. godine u opštini Negotin bilo je dvadeset majki koje su rodile 21 dete kao treće, četvrto, peto i šesto dete i ostvarile pravo na jednokratnu pomoć, poklon čestitku, u iznosu od 20.000 dinara.

Vladimir Veličković, predsednik negotinske opštine i ove godine priredio je prijem za ove majke i uz čestitke, kazao da je poklon čestitka “mali znak pažnje od lokalne samouprave”.

-Svima čestitam od srca na koraku koji ste napravili, koji nije prvi nego treći i svaki naredni , i to je nešto najlepše što ste mogle da priuštite sebi a i svojim bližnjima. Poklon čestitka je jedan mali znak pažnje od lokalne samouprave. Mi smo u ovoj godini odlučili da se iznosi za ove namene dupliraju , iako smatram da su simbolični, ali želimo da vam se zahvalimo na potezu na koji ste učinili da nas bude što više – rekao je na prijemu Veličković.

U budžetu Opštine Negotin je za ove namene izdvojeno 420.000 dinara.

Osim osmomartovske jednokratne pomoći majkama koje su u prethodnoj godini dobile treće i svako naredno dete, lokalna samouprava je u okviru finansijske podrške porodicama sa više dece svake godine pored obezbedila i materinski dodatak za nezaposlene majke za više dece.

Materinski dodatak u iznosu od 10.000 dinara koji se isplaćuje u 12 mesečnih rata, u 2022. godini koristilo 15 majki.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari