Za negotinske sportiste namenjeno 39,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta 1Foto: Pixabay/Fotorech

Ovogodišnjim budžetom opštine Negotin je za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, kao i za sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, opredeljeno 39,5 miliona dinara. Javni poziv za finansiranje programa otvoren je do 17. februara.

Opštinsko veće pozvalo je sportske organizacijama i druga pravna lica u oblasti sporta da dostave predloge godišnjih programa.

Osim sportskih takmičenja i učešća negotinskih klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, programi treba da doprinesu bavljenju građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom.

Kako je to navedeno u javnom pozivu, ovi progami se odnose na izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata u opštini Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Sredstva opredeljena za ove namene planirano je, takođe, finansiranje programa koji se odnose na unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista.

Programi kojima se konkuriše za opštinska sredstva odnose se i na nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta, kao i edukaciju, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima i finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

U budžetu opštine Negotin je ove godine za finansiranje programa u oblasti sporta planirano 39,5 miliona dinara, tri i po miliona više nego prošle i pet i po miliona više nego 2020. godine.

Korisnici sredstava odobrene programe moraju realizovati do kraja ove godine, a rok za prijavu ističe 17. februara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari