Za očuvanje i zaštitu negotinskog zemljišta tri miliona dinara 1Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Na osnovu sprovedenog Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini, MInistarstvo zaštite životne sredine odobrilo je sufinansiranje 25 projekata. Jedan od njih je i pejzažno uređenja parka.

Ministarstvo zaštite životne sredine je 21. januara ove godine raspisalo javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini.

Cilj je sprečavanje ili otklanjanje štetnih promena u zemljištu koje mogu nastati kao posledica erozionih procesa, klizišta, odrona, krčenja šuma, udesa i dr. definisanih zakonom o zaštiti zemljišta i primena mera u cilju očuvanja, sanacije i remedijacije zemljišta.

Na konkurs su stigle 34 prijave, a sredstva su odobrena za 25 među kojima je i projekat “Pejzažno uređenje parka na kp.br. 110/1 КO Negotin“. kojim je konkurisala Opština Negotin

-Projekat uređenja parka iza Hotela „Began“ podrazumeva rekonstrukciju parkovske površine na degradiranoj i zapuštenoj parceli od 3.000m2, sa elementima i sadržajima neophodnim za korišćenje iste, kao što su pešačke staza, urbana oprema i sl. Кao krajnji rezultat jeste korišćenje ove zelene površine u skladu sa svojom namenom – navode nadležni u lokalnoj samoupravi.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za realizaciju odobrenog projekta dodelilo nešto više od tri miliona dinara, dok će učešće lokalne samouprave iznositi nešto više od 750. 000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari