Za osam medija 10 miliona dinara 1Foto: Pixabay/ReadyElements

Opština Tutin će ove godine sa 10 miliona dinara finansirati osam medijskih projekata.

Tročlana komisija (Nazim Ličina, Fahrudin Kladničanin i Radojica Bundžić) donela je odluku, a Opštinsko veće potvrdilo, da najviše sredstava 6,35 miliona dinara ili 63,5 odsto od ukupnih sredstava dodeli RTV Novi Pazar.

Na ostalih 7 medijskih sadržaja raspodeljeno je preostalih 3.650.000 dinara.

Kulturni centar Zambak dobio je 1,2 miliona a Udruženje građana „Arsa“ 800 hiljada dinara.

Udruženje građana „Vidrenjak“ iz Tutina dobilo je 600 hiljada dinara. Udruženje Takt info iz Novog Pazara podržano je sa 300 hiljada dinara, a po 250 hiljada sufinansiraće se sadržaji Radija Sto plus (radio agencije Beta u Novom Pazaru), Lokal medija plan i portal A1.

Na konkursu je učestvovalo 19 projekata.

Najmanja suma koja je mogla da se dodeli bila je 150 hiljada, a najveća 9 miliona dinara.

Sličnost sa, tek, završenim konkursom u Novom Pazaru je dodeljivanje najviše sredstava RTV Novi Pazar, koja je na novopazarskom konkursu dobila 85% od ukupno izdvojenih 55 miliona dinara iz gradskog budžeta, ali i što je i u tutinskoj komisiji sedeo Radojica Bunčić, predstavljen kao nezavisni ekspert.

Osim RTV Novi Pazar sredstva za sufinansiranje medijskih sadržaja.

I na tutinskom i na novopazarskom konkursu, dobili su Radio Sto plus, KC Zambak, Lokal media pla i portal A1. Sva ova četiri medija na oba konkursa dobila su samo 5,3 odsto od ukupne sume dodeljene RTV Novi Pazar.

Opština Tutin je i prošle godine planirala da medijske sadržaje finansira sa 10 miliona dinara, ali je taj konkurs povučen zbog epidemije koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari