Okružni sud u Požarevcu osudio je Živorada Milića (51) iz Smoljinca na 14 godina zatvora, zbog ubistva Roberta Todorovića (31), takođe iz ovog sela.

Na ovu prvostepenu presudu branilac optuženog uložio je žalbu i sada se čeka na konačnu reč Vrhovnog suda Srbije. Ubistvo se dogodilo 8. novembra prošle godine, u kafani „Penzioner“ u Smoljincu, kada je između pokojnog Roberta i optuženog Živorada izbila žučna svađa. U jednom trenutku, usred verbalnog sukoba, Živorad je iz džepa izvadio nož, tzv. „lepezu“, nasrnuo na Roberta i više puta ga ubo u predelu grudnog koša, a potom pobegao sa lica mesta. Povređeni je prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu, u kojoj je iste večeri podlegao povredama.

Ubrzo nakon ovog incidenta, požarevačka policija pronašla je i uhapsila Živorada i, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio ubistvo, predala ga istražnom sudiji Okružnog suda u Požarevcu koji mu je, nakon saslušanja, odredio pritvor. Sukob između Živorada i Roberta izbio je dok su u kafani igrali „pikado“, što je bio glavni razlog njihove svađe koja je usledila. „Ova igra je već dugo omiljena među gostima kafane, ali se zbog nje nikad niko nije ni posvađao, a kamoli potukao. Pošto nam je uvek služila isključivo za zabavu, nismo ni slutili da bi zbog nje neko mogao da izgubi glavu“, rekao je jedan od očevidaca.

Kada je svađa između Živorada i Roberta pretila da preraste u tuču, neki gosti kafane pokušali su da ih smire, ali bez uspeha. Čim su ugledali nož u rukama napadača, pokušali su da ga spreče da njime nasrne na Roberta, ali je on bio brži. Sve se odigralo za nekoliko sekundi i nakon toga mogli su samo da pozovu Hitnu pomoć i policiju. Nakon ovog obračuna, meštani su bili u šoku, jer su i napadač i njegova žrtva bili poznati kao miroljubivi ljudi, koji se ni sa kim nisu svađali, niti tukli. Optuženi Živorad godinama je u selu radio kao kovač, dok je pokojni Robert zarađivao za život i izdržavao porodicu sezonskim građevinskim poslovima. Iza sebe je ostavio suprugu Violetu i dvoje maloletne dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari