Zadržao 20 miliona dinara od prodaje 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Novosadski javni izvršitelj Aleksandar Durkulić suspendovan je, piše 021.

Protiv njega je u toku disciplinski postupak Ministarstva pravde jer je prodao celokupnu imovinu jednog dužnika kako bi namirio znatno manji dug od vrednosti imovine, a tom građaninu nije vratio razliku od prodaje. Ta razlika iznosi 20 miliona dinara.

Kako za 021 navode u Ministarstvu pravde, Durkulić je suspendovan 4. jula do donošenja konačne odluke u disciplinskom postupku. „Disciplinski postupak protiv Durkulića vodi se na zahtev pomoćnice ministra pravde i disciplinskog tužioca ministarstva Jelene Deretić“, kažu u ministarstvu.

Zbog povreda Zakona o izvršenju i obezbeđenju, kog je dužan da se drži, protiv izvršitelja je ranije podneta i krivična prijava za zloupotrebu položaja. Ta istraga je u toku. Komora izvršitelja konstatovala je u vanrednom nadzoru da je sama prodaja imovine jednoj privatnoj firmi urađena nezakonito jer je sprovedena u roku u kojem su drugi zainteresovani još uvek mogli da se jave. Takođe, izvršitelj je prodao i državinu imovinu koja uopšte nije bila u vlasništvu dužnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari