Zaječar: Za dekorativnu rasvetu skoro 3,5 miliona dinara 1Foto: Glas Zaječara

Grad Zaječar za nabavku dekorativne rasvete, kao i za nabavku materijala za izradu dekorativne rasvete u prošloj i ovoj godini iz budžeta je izdvojio ukupno 6.148.877,98 dinara ili 52.028,75 evra po srednjem kursu NBS na današnji dan.

To je ukupna vrednost ugovora zaključenih minule godine sa firmom „Keep light“ (2.675.280,00 dinara) i ove sa firmom „Sled“ (3.473.597,98 dinara), javlja Glas Zaječara.

I dok su se prošle godine u centru pažnje javnosti Zaječara našli, po mišljenju većine, papreno plaćeni 3D led ukrasi „Pingvin“ i „Iglo“ iz asortimana firme „Keep Light“, ove godine grad ukrašavaju ukrasi iz domaće radinosti preduzeća JKP „Timok održavanje“, za čiju izradu su elementi nabavljeni od firme „Sled“.

Zanimljivo je da su firme „Keep light“ i „Sled“ prošle godine dale identičnu ponudu za nabavku dekorativne rasvete.

Osim identične cene zanimljivo je i da su ponude stigle istog dana, u skoro identično vreme. Ponuda „Keep light“ 7.decembra 2017. u 7.35 časova, a ponuda „Sled“ istog dana u 7.43 časova.

Rok za dostavu ponuda inače je bio 7. decembar 2017. do 8 časova.

Firma „Sled“ doo prošle godine je ostala kratkih rukava, kada je u pitanju dekorativna rasveta, ali je 20.decembra 2017. godine sa gradom Zaječarom zaključila Ugovor o javnoj nabavci dobara – elektromaterijala za potrebe održavanja javne rasvete težak 777.969 dinara.

Zaječarska opozicija u više navrata ukazivala je na to da je zaključenje ovog ugovora jasan znak da je reč o firmama koje imaju povezana poslovanja, kao i da su javne nabavke bile fingirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari