Zajedno: Bilo grejanja ili ne, Kragujevčani će platiti fiksni deo računa 1Foto: V. G.

Odluka o snabdevanju toplotnom energijom morala je da bude doneta na sednici Skupštine grada Kragujevca, a ne da o tome odlučuje Gradsko veće. Ipak, ne pitaju se ni građani, ni njihovi izabrani predstavnici, kažu u Gradskom odboru stranke Zajedno, koja je u koaliciji Moramo.

Gradska vlast u Kragujevcu je, kao i svaka u Srbiji, potpuno zavisna od predsednika i odmah je građanima uskratila grejanje, pravdajući to “miholjskim letom”, kažu u ovoj koaliciji.

– Poznato je da svake godine sa prvim zrakom sunca grejanje prestaje, pa su sada mogli da ga puste od 6 do 9 ili 19 do 22 časa da ublaže temperature koje su nešto iznad nule. Podsećamo da grejanje mora da krene bez obzira da li je 15. oktobar ukoliko dva uzastopna dana temperatura u 21 čas bude 12 stepeni ili manje, navode u stranci Zajedno.

Oni ističu da su iz Energetike najavili da će građanima biti umanjeni računi, ali da njih niko nije pitao da li to žele ili ne.

– Račun za grejanje čine fiksni i promenljivi deo. Fiksni se plaća bez obzira na to da li je bilo grejanja ili ne, a promenljivi zavisi od broja grejnih dana u mesecu ili koliko izmeri merač. Znači da će u oktobru, ako ne bude bilo grejanja, građani, ipak, morati da plate fiksni deo, ali pitanje je da li je i to redu, jer nije bilo usluge, ističu u stranci Zajedno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari