Petnaest mladih turističkih radnika iz Velikog Gradišta dobiće svoj prvi posao u struci kroz projekat koji realizuju USAID Program za jačanje ekonomske sigurnosti, opština Veliko Gradište i kompanija “Silver Lake Resort”. Ugovor o partnerstvu na projektu biće potpisan u četvrtak, 16. juna, u 11 časova u Hotelu “Srebrno jezero”.


Opštinska uprava i USAID finansiraće stručno osposobljavanje 30 mladih ljudi kako bi mogli stekli dodatne veštine koje zahteva moderna turistička industrija, dok će hotelsko preduzeće ”Srebrno jezero” izabrati i zaposliti 15 najboljih iz te grupe. Ovo je prvo javno-poslovno partnerstvo sklopljeno u Velikom Gradištu i pokazuje visok nivo posvećenosti lokalne samouprave rešavanju problema nezaposlenosti mladih, što je, u isto vreme, i jedan od glavnih ciljeva aktivnosti USAID u Srbiji.

„Podrška koju USAID daje opštinskim samoupravama pri razvoju njihovih Akcionih planova za razvoj omladinskog preduzetništva imaju za cilj upravo rezultate kakve danas vidimo u Velikom Gradištu. Cilj ovih planova je da utiču na smanjenje nezaposlenosti mladih i time utiču na brži ekonomski oporavak Srbije. Izuzetno mi je drago što smo u prilici da se uverimo da ove aktivnosti upravo daju očekivane rezultate“, rekao je Majkl Pillsberi, direktor USAID Programa za jačanje ekonomske sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari