Zakon "šalje" direktore škola u penziju

Ministar prosvete Mladen Šarčević podseća škole da radni odnos nastavnika prestaje sa 65 godina života

Ostavite komentar


  1. Sve treba oterati u penziju koji su stekli uslov za nju! Direktori škola ionako ne rade ništa, a zamislite matorce koji sede u foteljama i odmaraju se!

  2. Zanima me koliko godina ima ovaj Šarčević ako još uvek radi u državnoj službi ili su političke ikebane zaštićene od primene zakona?

  3. Sramno, šta se u ovoj zemlji ne radi! Nezamenjivi kadrovi po školama stariji od 65 godina sada treba da budu zamenjeni novim nezamenjivim mlađim kadrovima koji su u međuvremenu stekli neophodne godine staža da budu direktori!

  4. Svake godine sve manje učenika- dece a sve više odeljenja i prosvetara. Po manjim mestima je nastavničko- profesorski posao elitni posai jer uz dopunske časove imaju tri pute neču zaradu od onih koji motaju kablove po stranim fabrikama i tajkunskim firmama. Nije nikakva novost da se po tim manjim mestima prodaje mesto u školi za hiljde evra. Velika je sramota da do sada nije prebrojana masa zaposlenih u školstvu i da se to krije. Takođe se krije da postoje fantomska odeljenja u mnogim školama. Prvo što treba ministar da uradi je da traži da svaka škola dostavi broj učenika i nastavnog kadra i pomoćnog kadra u poslednjih 5 godina i utrošena sredstva za LD po školama.

  5. Treba postovati zakon, ali sta je sa onim silnim penzionerima koji su zaposleni i mladjima zauzimaju mesta. Sta je sa KRKOBABICEM, penzionosanim policijskim generalom SIMICEM i njima slicnima koji iz istog izvora primaju i penziju i platu duzi niz godina. Do kada ce da vladaju dvojni arsini?

  6. Nikakav prosvetni zakon ne moze biti jaci od vec utvrdjenih zakonskih normi o uslovima za penzionisanje niti od Ustava koji ne dozvoljava diskriminaciju po bilo kojem osnovu a ovo bi bila diskriminacija "bednih uca" kao da su niza klasa u drustvu. A ministar nasao na kome ce da stedi, pa jedna plata onih krkobajatovica vredi koliko ovih 900 uciteljski, sramota. BRE!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.