Zameniku gradonačelnika Niša Milošu Banđuru(SNS) izgoreo je privatni automobil marke „škoda fabija“ oko 3 časa u noći između srede i četvrtka parkiran ispred porodične kuće u Ulici Petra Aranđelovića, u naselju Ledena stena u Nišu.

Na sreću, niko od Banđurove porodice nije povređen, iako su se njegovi roditelji nalazili u prizemlju kuće na nekih šest metara od automobila koji je goreo.

– Komšije su me zvale da mi kažu da gori moj jedini auto. Pogledao sam kroz prozor i video veliku buktinju. Da je automobil eksplodirao moji bi roditleji sigurno bili povređeni. Siguran sam da je požar podmetnut jer nema šanse da su se kola sama od sebe zapalila, posebno što je padala kiša-kaže Banđur za “ Danas”.

Zamenik gradonačelnika Niša napominje da se nije zamerio nikome ni poslovno ni privatno.

-Moja pretpostavka je da sve ovo ima veze izborom direktora javnih preduzeća u Nišu. Insistirao sam da poštuje Uredba Vlade Srbije u vezi konkursom za direktore, i ukazivao da ima neregularnosti prilikom izbora direktora dva javna preduzeća, posebno kad se radi o izboru direktora JP “ Naisus”. Ukazao sam da ima sumnjivih diploma-objašnjava on.

Banđur dodaje da je pozvao policiju, vatrogasce , kao i da su forenzičari uzeli uzorke sa zapaljenog atomobila.

Da podsetimo, “ Danas” je već pisao da je najviše primedbi na kršenje propisa i procedure imao Banđur, zamenik gradonačelnika Niša i funkcioner SNS-a, koji je aplicirao na konkursu za izbor direktora “Naisusa”. On je zahtevao od Gradskog veća i Skupštine grada da postupak za izbor direktora tog preduzeća bude poništen jer je Komisija prekršila Uredbu Vlade Srbije o merilima za imenovanje direktora javnih preduzeća. On je precizirao da Komisija nije imala stručno lice koje bi obavilo proveru stručnih znanja i veština klandidata, a da ta znanja i veštine nisu proveravani standardizovanim testovima, niti je proveravano njihovo znanje stranog jezika i rada na računaru, što Uredba nalaže. Umesto toga, sa kandidatima je obavljen „samo usmeni razgovor, sa četiri kratka pitanja“ od strane predsednice Komisije, koja je nestručna za oblasti kojima se ta preduzeća bave.

Poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović najavio je da će Banđur biti kažnjen partijskom opomenom zbog istupanja u “ Danasu” i portalu “ Južne vesti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari