Zapaženi rezultati učenika Gimnazije iz Zaječara na državnom takmičenju talentovanih učenika u Vranju 1Foto: Gimnazija Zaječar

Minulog vikenda u Vranju održano je 65. Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola po nastavnim predmetima, na komu su učenici Gimnazije iz Zaječara ostvarili zapažene rezultate.

U Vranju je 20. maja u Medicinskoj školi „Dr.Izabel Emsli Haton“ održano 65. Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola po nastavnim predmetima u organizaciji Ministarstva prosvete, Republičkog centra za talente i Kulturno – obrazovnog centra Vranje.

Na takmičenju je učestvovalo 300 učenika iz 13 oblasti.

Na održanom takmičenju učestvovali su i učenici Gimnazije iz Zaječara iz nastavne oblasti engleski jezik i istorija i ostvarili sledeće rezultate.

Iz nastavnog predmeta engleski jezik Ognjen  Simonović osvojio je prvo mesto, dok iz nastavnog predmeta istorija – Tara Lazarević je takođe osvojila prvo mesto, Anastasija Šoršokanović drugo, Petra Ninić drugo, a Andrija Marinković treće mesto.

“Čestitamo našim učenicima na ovim sjajnim rezultatima, kao i njihovim nastavnicama istorije i engleskog jezika – Suzani Tomić i Slobodanki Stanković Petrović”, poručuju iz Gimnazije u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari