„Ruralni razvoj za nas nije prazna fraza, nego naš cilj kojim želimo da poboljšamo kvalitet življenja građana Vojvodine u svim naseljenim mestima. Zbog toga u Nikincima počinjemo prvu fazu izgradnje kanalizacije, koja treba stanovnicima ovog sremskog sela da omogući život u skladu sa standardima 21. veka, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, u Nikincima, selu kraj Rume, gde je započeta izgradnja kanalizacione mreže sa prečistačem komunalnih otpadnih voda.


Pajtić je izneo podatak da je preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine investirano više od 38 miliona dinara za prvu fazu izgradnje kanalizacije. Ove godine će biti izgrađeno tri kilometra, od 13,5 kilometara mreže u ovom selu, a kompletan projekat će biti okončan naredne godine. Pajtić je naveo da je pre nekoliko dana završen i put koji spaja Platićevo sa ovim selom, izuzetno važan i za poljoprivredne proizvođače i za buduće investitore na ovom području.

Nikinci i ceo južni deo opštine Ruma, u poslednje tri-četiri godine, područje je u koje je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine uložio velika sredstva i sada je slika ovog područja potpuno drugačija. Put Platićevo – Nikinci je potpuno revitalizovan u dužini od tri kilometra i ceo ovaj region sada je infrastrukturno povezan – od Šapca do Rume, uključujući i put Buđanovci – Pećinci, čija izgradnja je pri kraju. Time se stvaraju uslovi za privlačenje novih investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari