Zatvorenici se odrekli obroka u korist porodice Stanojević iz Vratarnice koji su ostali bez doma 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Crveni krst Zaječar nastavlja da pruža pomoć porodici Stanojević iz Vratarnice. Akciji su se pridružili i zaposleni u Okružnom zatvoru u Zaječaru kao i sedmoro zatvorenika koji kaznu izdržavaju u polu otvorenom odeljenju zavoda.

U toku je izbacivanje šuta i sredjivanje kuće kako bi porodici omogućili što brži povratak u svoj dom. Osudjenici su se takodje odrekli svog suvog obroka i prosledili ih članovima porodice.

“Veliku zahvalnost dugujemo Okružnom zatvoru u Zaječaru, Gradu Zaječaru  i Javnom komunalnom stambenom preduzeću Zaječar koji  su obezbedili kontejnere, kao i svim humanim građanima koji su donirali razne article”, poručuju iz Crvenog krsta.

Porodičnu kuću porodice Stanojević, koja u selu Vratarnica kod Zaječara, živi sa sedmoro dece, za vikend u jutarnjim satima zahvatio je veliki požar. Kuća je izgorela, a oni su sada bez doma. Privremeno su smešteni kod komšije, ali je pomoć porodici neophodna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari