Završen protest u Novom Sadu: Cveće poslato rekom ka Beogradu kao počast stradalima 1Foto: N1

Sa Varadinskog mosta u Novom Sadu, što je bila konačna takča ove protestne šetnje „Sve mora da stane“, okupljeni građani i građanke bacili su cveće i vence u znak sećanja na poginule i žrtve.

Na taj simboličan način odali su počast stradalima i iskazali saučešće porodicama tragično preminulim.

Profesorka Novosadske gimnazije Tanja Roganović poručila je na protestu u Novom Sadu „Sve mora da stane“ da je Srbija na kolenima i da je neophodno zaustaviti se i resetovati sistem.

„Sistem je zakazao jer od nas traži samo birokratsko praćenje programa, a oduzeo nam je pravo da budemo pedagozi“, rekla je Roganović na Varadinskom mostu.

Ona je, prema izveštaju reportera portala 021, poručila da je prošle srede „Srbija stala kada je prvi pucanj nerazuman prošao kroz prvo telo žrtve“, a da je sistem zakazao jer je „strahota srede i četvrtka morala da sačeka odigravanje utakmice“.

„Sistem je zakazao jer je neki foteljaš tek danas shvatio da je moralno dati neopozivu ostavku. Zaustavimo korak kao roditelji i zagrlimo ljubavlju one koje smo rodili. U Srbiji sve mora da stane zbog budućnosti“, poručila je Roganović.

Ideja bacanja cveća i venaca je da oni Dunavom dođu do Beograda. Time je današnji protest u Novom Sadu završen.

Skup je počeo na Trgu slobode minutom ćutanja za žrtve, odakle se krenulo u šetnju ka Varadinskom mostu.

Organizatori protesta su nevladine organizacije i opozicione partije, koje su u pozivu navele da se skupom u Novom Sadu pruža podrška centralnom protestu u Beogradu „Srbija protiv nasilja“.

Portal 021 je naveo da u šetnji učestvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari