Završena treća grupa stanova za bezbednjake u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

U naselju Denino Brdo, u Kragujevcu danas su svečano uručeni ključevi stanova pripadnicima snaga bezbednosti.

Ovo je treći put ove godine da grupa bezbednjaka dobija ključeve pošto su objekti sukcesivno završavani.

Na današnjoj ceremoniji nove stanare dobio je 51 stan u objektu 6, u ulici Dimitrija Ruvarca.

Ključeve je pripadnicima snage bezbednosti uručio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, koji je čestitao svima koji su učestvovali u ovom investicionom poduhvatu.

– Kada rešavate stambeno pitanje, rešavate verovatno jedan od najvećih izazova u životu. Država i pored svih muka i pritisaka ne može i ne sme da prestane da se bavi ljudima koji se staraju za bezbednost države, istakao je Vučević.

On se zahvalio svim ljudima koji dolaze iz sektora bezbednosti i njihovim porodicama i poželeo gradu da u ovom naselju izgradi obdanište, školu i sve ostalo što je potrebno za život porodicama koje će se useliti u stanove.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je na ceremoniji istakao da država koja ne vodi računa o svojoj policiji i vojsci, mora da plaća druge.

– Sa Srbijom to nije slučaj i jasno se vidi da smo izašli iz teških vremena. Do pre samo deset godina niko nije mogao da zamisli da ćemo doći u situaciju da ljudi koji rade u službama bezbednosti mogu po povlašćenim uslovima da reše stambeno pitanje. To je za njih veoma važno, ali pokazuje i ozbiljnost države u rešavanju njihovih stambenih problema, rekao je Dašić.

Da podsetimo, u naselju Denino Brdo izgrađena su 972 stana za pripadnike služba bezbednosti, a do septembra useljeno je njih 150. pripadnici vojske i policije mogli su stanove da kupe po povlašnjenim cenama od 430 evra, plus PDV po kvadratu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari