Završeno pripremno ročište po prvoj optužnici u postupku protiv Belivuka i ekipe 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Pripremno ročište, ali samo po prvoj optužnici koja Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 28 osoba tereti za najteža krivična dela, završeno je nešto pre 12 sati.

Nakon izjašnjavanja optuženih u ovom postupku i uvodnih izlaganja njihovih branioca, tužilac se danas izjasnio o dokaznim predlozima odbrane.

Ostalo je da se pristupi čitanju i drugim procesnim radnjama po drugoj optužnici koja Belivuka, Miljkovića i još 10 osoba tereti za još dva teška ubistva, s obzirom na to da je ona u julu spojena sa prvom optužnicom.

Na današnjem ročištu došlo je i do polemike između tužioca i odbrane po pitanju dokaznog materija, odnosno presretnute komunikacije putem „Skaj“ aplikacije za zaštićenu komunikaciju.

Podsetimo, juče su se optuženi izjašnjavali o uvodnim izlaganjima branilaca u ovom postupku, piše N1.

Uglavnom svi optuženi bili su saglasni sa onim što su njihovi advokati rekli i njihova izlaganja nisu dugo trajala.

Međutim, prvooptuženi Veljko Belivuk i drugooptuženi Marko Miljković iskoristili su svoje vreme za govornicom da naglase da im je sve ono što im se stavlja „napakovano“ i „izmontirano“ uključujući i dokazne fotografije koje je pribavilo Tužilaštvo.

Belivuk i njegovih 29 saradnika terete se za pet teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, trgovinu drogom i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari