Završetak radova na rekonstrukciji Materinskog doma u Zvečanskoj u oktobru 1

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Turske Tangu Bilgič i predstavnici Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKA) obišli su danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu kako bi se uverili da će radovi na izgradnji novog „Materinskog doma“ biti završeni u oktobru.

Dorđević rekao je da radovi na izgradnji teku po planu i da se realizuju na osnovu projekta resornog ministarstva i agencije TIKA.

„Uspešna saradnja Srbije i Turske prvenstveno su rezultat dobrih odnosa izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Zahvaljujući njihovoj dobroj saradnji i naše majke, koje borave u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj imaće novo okruženje i bolje uslove života, a cilj Vlade Srbije jeste da brine o očuvanju porodica“, rekao je ministar.

Dorđević je zahvalio agenciji TIKA, koja je preuzela odgovornost da bude organizator radova, a posebno ambasadoru Bilgiču na ličnom angažovanju da „Materinski dom“, gde će biti smeštene trudnice i majke sa decom, bude izgrađen u predviđenom roku.

Dodao je da je to samo jedan od projekata u kojem će Srbija i Turska saradjivati, istakavši da veruje da će odnosi dve zemlje u narednom periodu biti sve bolji.

„Sa Srbijom dugo i uspešno saradjujemo i već imamo nekoliko projekata koji su u toku. Izgradnja novog ‘Materinskog doma’ samo je jedan od njih. Veoma mi je drago što sam se danas i lično uverio da su radovi otpočeli i očekujem da će biti završeni do 19. oktobra ove godine“, rekao je Bilgič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari