Zbirke zadataka za pripremu male mature od sutra u prodaji 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Zbirke zadataka za pripremu učenika osmog razreda za malu maturu od sutra će biti u prodaji, saznaje Danas.

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovana zbirka (sa zadacima iz istorije, geogafije, biologije, fizike i hemije) su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda.

Zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, a svaka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo.

Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

“Osnovni zadatak zbirki je da đacima približi model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omogući da samostalno vežbaju i proveravaju znanje. U izradi zadataka učestvovalo je oko stotinu nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta. To ove zbirke izdvaja na tržištu, kao i činjenica da su recenzenti zadataka i zbirki ugledni stručnjaci u svojim oblastima, što je još jedna potvrda kvaliteta ovih izdanja”, kažu u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari Prosvetnog pregleda u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili naruče pouzećem.

Sve tri zbirke koštaju ukupno 1.100 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 440 dinara, zbirke za matematiku 330 dinara, a kombinovane zbirke 330 dinara.

Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari