NASTAVAK SUDJENJA DIJANI HRKALOVICfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a je pre nego što je veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu 6. juna donelo rešenje kojom joj je ublažena mera kućnog pritvora rekla sudu da ima jednu putnu ispravu.

Odgovarajući na pitanje suda, da li poseduje putnu ispravu ona je rekla da ima jedan pasoš i da se nalazi u roditeljskoj kući u Požarevcu. Nakon toga sud je doneo rešenje i ublažio meru kućnog pritvora. Naime, sud je Dijani Hrkalović privremeno oduzeo putnu ispravu, zabranio da napušta teritoriju Beograda, ali i uveo obavezu da se jednom nedeljno javlja u policijsku stanicu.

Ovu meru, danas je obelodanjeno, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu, vrativiši Višem sudu da o ovom pitanju ponovo odlučuje. Prema izjavi portparolke Apelacionog suda koju je preneo Tanjug, rešenje je ukinuto jer sud smatra da se osnovano žalbom ukazuje da prvostepeni sud nije utvrdio da li Hrkalovićeva poseduje druga lična dokumenta, a posebno ona koja je ranije koristila u pravnom saobraćaju, zbog čega je nejasno zašto prvostepeni sud zaključuje da bi oduzimanje putne isprave bilo dodatna garancija da okrivljena neće pobeći.

Naime, Dijana Hrkalović je u jednom vremenskom periodu nakon napuštanja MUP-a u maju 2019. godine zakonski promenila ime u Nika Rina.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/dijana-hrkalovic-stigla-u-policiju/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari