Zbog leda i snega povećan broj ortopedskih pacijenata u užičkoj bolnici (FOTO/VIDEO) 1Užice,led i sneg/Foto: Nenad Kovačević

U užičkoj bolnici, poslednjih dana, povećan je broj pacijenata koji su povrede zadobili od pada na ledu na trotoarima i ulicama u tom gradu.

Među povredama, kako je Danasu rečeno u toj ustanovi, najčešći su prelomi ruku i nogu, ali i povrede kičme.

Osim na odeljenju ortopedije, mnogi pacijenti sa prelomima kostiju primaju se i u prijemno-urgentnu službu, gde se zbrinjavaju i imobilišu. Neki od njih se, nakon ukazane pomoći, puštaju kući, a neki se zadržavaju na odeljenju radi operacija.

„Zbog leda i snega, broj pacijenata sa takvim povredama je povećan. U utorak smo na odeljenju imali četiri takva prijema. Ako nisu za operativno lečenje, takve pacijente zbrinemo i imobilišemo i puštamo kući. Neki ostanu nekoliko dana da bi se pratilo njihovo stanje i obavila snimanja, ali u najvećem procentu takvi pacijenti su za operacije“, objašnjavaju za Danas u užičkoj ortopediji.

Zbog leda i snega povećan broj ortopedskih pacijenata u užičkoj bolnici (FOTO/VIDEO) 2
Foto: N.Kovačević

I početak skijaške sezone na Zlatiboru je, kažu, uticao na povećanje broja povreda. To su ljudi iz naše zemlje i strani državljani, koji su prelome ruku ili nogu zadobili tokom skijanja i drugih zimskih sportova, a među njima su i deca.

Centralne gradske ulice i najveći deo  trotoara su očišćeni, zahvaljujući komunalnim službama. Njihova mahanizacija i zaposleni uklanjaju led i sneg na prilazima javnim ustanovama.

Međutim, leda i snega ima na bočnim ulicama i trotoarima, kao i na ulicama u višim gradskim zonama, što stanovnicima tih delova grada stvara velike probleme.

Zbog leda i snega povećan broj ortopedskih pacijenata u užičkoj bolnici (FOTO/VIDEO) 3
Foto: N. Kovačević

Propisi nalažu vlasnicima kuća, poslovnih prostora i stanarima stambenih zgrada da uklone led i sneg ispred tih objekata. Neki od njih su to uradili, ali na delovima trotoara u samom centru grada ima leda debljine i po nekoliko centimetara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari