Zekić: Netačne tvrdnje da REM ne reaguje na nasilje u rijalitijima 1Foto: FoNet/ Nenad Ðorđević

Predsednica saveta REM-a Olivera Zekić negirala je navode da ovo telo ne reaguje na nasilje koje se emituje u rijaliti programima televizija Pink i Hepi.

– Navodi su netačni i to sam više puta ponovila. REM reaguje na svako kršenje zakona što, uostalom može da se proveri, naše odluke su javne. Druga stvar je cika i vriska koje se dignu kada se nešto pojavi na društvenim mrežama, a niko da primeti da mi nismo nadležni za društvene mreže. Dakle, kada se nasilje dogodi na internet platformi, kao u ovim konkretnim slučajevima, a ne u programu emitovanom na televiziji, mi ne možemo da reagujemo, ne postoji zakonski osnov za to – ističe Zekić.

Ona dodaje da REM isto tako ne može da reaguje na činjenicu da o rijalitijima izveštavaju novine, i da se na svim informativnim portalima mogu videti te snimke.

– Pitajte Savet za štampu da li može nešto tim povodom da uradi, i pitajte kolege zašto puštaju takve i slične sadržaje. REM nije adresa baš za sve, i mislim da je red da se to shvati – kaže Zekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari