Zekić: Obrazloženje odluke REM-a biće javno do kraja nedelje 1FOTO: Miroslav Dragojević/Danas

Obrazloženje odluke Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da četiri dozvole za nacionalnu pokrivenost dodeli televizijama koje su te dozvole imale i u prethodnom periodu biće objavljeno do kraja radne nedelje.

Ovo je za N1 potvrdila predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.

Podsetimo, na obrazloženju insisitirao je Savet za borbu protiv korupcije navodeći da je u javnom interesu da se detaljno objasni kojim kriterijumima se članovi REM-a vodili kada su glasali za dodele naciolnalnih frekvencije. Kako je Savet naveo u saopštenju, obrazloženje da su odluke donete „većinom glasova pri tajnom glasanju“ nije dovoljno.

REM je 29. jula doneo odluku da četiri nacionalne frekvencije dodeli istim televizijama koje su ih i do sada imale – Pinku, Hepiju, Prvoj i B92.

Odluka da frekvencije dobiju iste televizije izazvala je oštre reakcije medijskih udruženja, civilnog sektora i opozicije, koji su podsetili da na višegodišnje kršenje zakona od strane nekih tih medija.

Konkurs nije obuhvatio i petu frekvenciju, koja je slobodna, a Zekić je najavila da će on biti raspisan „za nekoliko dana“, a da bi cela procedura trebalo da bude gotova do kraja jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari