Žigmanov predložio nastavak saradnje sa Nacionalnim savetom albanske nacionalne manjine 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom o nastavku saradnje sa nedavno izabranim Nacionalnim savetom albanske nacionalne manjine i naporima da se implementira Plan od sedam tačaka.

Žigmanov je naglasio da ceni ulogu Misije OEBS i ambasadora Bratua u procesu uspostavljanja poverenja i saradnje državnih institucija sa predstavnicima albanske nacionalne manjine i istakao spremnost Ministarstva da radi otvoreno na identifikaciji i rešavanju izazova koji postoje.

„Ministarstvo je svesno složenosti situacije na jugu Srbije, ali je isto tako spremno da, zajedno sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, ostalim ministarstvima i Misijom OEBS, kao i svim relevantnim akterima iz korpusa albanske nacionalne manjine, radi na postizanju rešenja“, rekao je Žigmanov.

Ambasador Bratu je, piše u saopštenju, podržao ideje i predloge Žigmanova i podvukao da će Misija OEBS nastaviti da radi zajedno sa državnim organima i predstavničkim telom albanske nacionalne manjine na uspostavljanju poverenja i saradnje u rešavanju postojećih izazova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari