Srpsko-kanadski par Nenad Zimonjić/Danijel Nestor plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Indijan Velsu pobedom nad američkim dublom Butorac/Ram 2:0 u setovima.

Prvi dubl sveta je do pobede nad Erikom Butorcem i Radživom Ramom došao ekspresno, posle samo 53 minuta igre. Rezultat po setovima bio je 6:3, 6:4 za Srbina i Kanađanina. Zimonjić i Nestor će se u drugom kolu sastati sa Amerikancima Džejmsom Blejkom i Endijem Rodikom.

Blejk i Rodik bili su bolji od Britanaca Rosa Hatčinsa i Endija Marija sa 2:0 po setovima (7:5, 7:6).

Jedina srpska teniserka koja je ostala na prestižnom Mastersu, ispala je iz konkurencije parova. „Džej-Džej“ je u tri seta sa Italijankom Tatjanom Garbin poražena od Amerikanke Matek i Kineskinje Jan sa 2:1 (6:4, 4:6, 10:5).

Veoma neizvesno je bilo i u singl konkurenciji, a najznačajnija vest je da se Rus Nikolaj Davidenko zbog povrede povukao iz daljeg takmičenja. Kolja je u trećem kolu trebalo da igra protiv Viktora Troickog. Pretpostavlja se da Davidenko već neko vreme „vuče“ povredu, ili da je u pitanju čak bila i pogrešna dijagnoza pa je igrao i pobeđivao sa slomljenom šakom. Prema prvim prognozama Davidenko će sa teniskih terena odsustvovati možda i tri meseca čime će propustiti drugi gren slem sezone Roland Garos.

Agasi i Sampras zabavljali publiku

Andre Agasi i Pit Sampras doputovali su u Indijan Vels kao humane zvezde, da na početku turnira ATP Masters serije odigraju egzibicioni dubl meč sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Ipak, umesto da taj jedan set protekne u znaku ideje zbog koje su se svi okupili – pomoći žrtvama zemljotresa na Haitiju , dvojica asova su malo-pomalo otkrila svoja „druga lica“. Bilo je tu malo imitacija, više „prozivki“, a pošto su sva četvorica tenisera bila ozvučena, publika koja je ispunila tribine, kao i televizijski gledaoci, mogli su da čuju svaku reč.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari