Iako su poslednjih meseci bili u ozbiljnoj krizi rezultata i igre, srpsko-kanadski dubl Nenad Zimonić i Danije Nestor u pravom trenutku vratili su se u formu.

Oni su u finalu Masters kupa u Šangaju nadigrali američki par, braću Boba i Majka Brajana – 2:0 (7:6, 6:2) i na taj način uz titulu sezone od svojih rivala preuzeli i prvo mesto na listi najboljih dublova sveta.

Zimonjiići Nestor odigrali su finale na superioran način. Za pobedu im je bilo potrebno samo 74 minuta igre, tokom kojih su realizovali sve tri brejk šanse.

– Ispunio sam svoj san. Želeo bih da se zahvalim Danijelu, jer da nije bilo njega ne bi bilo ni ovog uspeha, a ni moje prve grend slem titule. Velika je čast predstavljati tako malu zemlju i to kao najbolji na svetu. Veoma sam srećan što će im ova pobeda doneti barem malo radosti – izjavio je Zimonjićposle sjajne pobede.

Najbolji srpski dubl igračje u Šangaju značajno popravio učinak na završnim turnirma sezone. Ovo je bilo njegovo drugo finale Masters kupa, debi je imao 2005. godine, ali je tada poražen u tandemu sa Indijcem Leanderom Paesom od Francuza Fabrisa Santora i Mišela Lodre. Sa druge strane, Kanađanin srpskog porekla Danijel Nestor je u Šangaju praktično odbranio titulu, jer je trijumfovao i prošle godine u paru sa Markom Noulsom sa Bahama.

Sezona od pet titula

Zimonjić i Nestor su ove sezone u tandemu ostvarili 47 pobeda uz 17 poraza. Ukupno su osvojili pet titula, uključujući i onu na Vimbldonu, koja je Zimonjiću bila prva sa grend slem takmičenja muških dublova. Osvojili su i Masterse u Hamburgu i Torontu, Kvinsu Londonu, a na kraju i Šangaj. Oni su u 2008. godini igrali još tri finala, na turnirima masters serije u Indijan Velsu i Rimu, kao i na Rolan Garosu, ali su pretrpeli poraze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari