U okviru projekta „Živi zdravo, snaga je u tebi“ Kancelarija za mlade opštine Negotin je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u Negotinu organizovala predavanje na temu „Profesionalna orijentacija mladih i upoznavanje sa mogućnostima za korišćenje republičkih podsticajnih sredstava iz raznih oblasti“. Interaktivno predavanje bilo je namenjeno pre svega mladima koji su u poslednjih godinu dana završili školovanje i nalaze se na evidenciji NSZ. Koordinator ispostave NSZ u Negotinu Dejan Tadić je mladim Negotincima govorio o aktivnostima, projektima i programima koje je ova služba realizovala u 2010. godina, kao i sa planovima za narednu godinu, u svetlu mogućnosti koje oni imaju da dođu do posla.


Kako je ovom prilikom moglo da se čuje u negotinskoj opštini se na evidenciji nezaposlenih nalazi 2354 lica, pri čemu polovinu ovog broja čine žene. Kada su u pitanju kvalifikacije, bezmalo polovinu zvanično evidentiranih nezaposlenih predstavljaju nekvalifikovana lica, odnosno lica sa prvim i drugim stepenom obrazovanja kojih ima 1.100. Sa trećim i četvrtim stepenom na evidenciji je preko 1.000 osoba, sa šestim stepenom je 121 lice, dok 77 nezaposlenih Negotinaca ima sedmi stepen stručne spreme.

Dejan Tadić iz negotinske NSZ najavio je i bolju saradnju lokalne samouprave i NSZ vezano za rešavanje problema nezaposlenosti u ovoj opštini, koja će se realizovati kroz određene programe i projekte i stvaranje mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta.

Inače, projekat „Živi zdravo, snaga je u tebi“ finansiraju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i opština Negotin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari