Zlatan Jovanović, diplomirani mašinski inženjer, novi je vršilac dužnosti direktora privrednog društva „Drimsko-Limskih HE“ čija je centrala u Bajinoj Bašti. Njega je na ovu funkciju imenovao Nadzorni odbor „Elektroprivrede Srbije“, nakon što je dosadašnji generalni direktor Miodrag Čitaković stekao uslov za odlazak u penziju.


Zlatan Jovanović (kadar SPS), rođen je 1963. godine u bajnobaštanskom selu Lještansko. Na odeljenju beogradskog Mašinskog fakulteta u Užicu diplomirao je 1988. godine. Po diplomiranju, najpre je radio u rodnom gradu kao profesor u srednjoj Tehničkoj školi, a zatim kao samostalni konstruktor u DP „Sloboda Tara“. Formiranjem Vlade narodnog jedinstva 1998. godine, Zlatan Jovanović postaje zamenik ministra rudarstva i energetike i na ovoj dužnosti ostaje do oktobarskih promena 2000. godine. Narednih osam godina bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, da bi se 2008. godine ponovo vratio u Tehničku školu u Bajinoj Bašti. Tokom poslednje tri godine bio je predsednik Opštine Bajina Bašta.

Privredno društvo „Drinsko- Limske HE“ ima, inače, svoje ogranke u Novoj Varoši – „Limske HE“, koje predvodi direktor Ivko Šaponjić, Malom Zvorniku – „HE Zvornik“ (direktor Tomica Jovanović) i Čačku – „HE Elektromorava“ (direktor Slavko Majstorović).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari