Zlatibor Lončar: Nikšićeva izjava o plaćenim vakcinama zaslužuje prezir 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Tvrdnja poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Nermina Nikšića da je vlada Federacije BiH platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina, „ide njemu na čast“ i zaslužuje samo prezir i osudu, naveo je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u izjavi dostavljenoj medijima koju prenosi portal Nova S.

„Ta bezumna laž i neskrivena mržnja prema Srbiji, njenim građanima i rukovodstvu Srbije, koju je neki Nermin Nikšić izneo danas, ide njemu na čast i svima sličnim koji na ovako besraman način koriste priliku da se medijski promovišu. Siguran sam da taj Nermin i njemu slični polaze od sebe i sopstvene pretpostavke da u svakom gestu treba pronaći svoj interes“, napisao je Lončar.

Nikšić je, prenose bh-mediji, na sednici Predstavničkog doma traćio od predsedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković da provere informaciju koja se tiče vakcinacije građana FBiH u Srbiji.

„Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Vlada FBiH je platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina. Naravno da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da samo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku vakcina trećim državama”, kazao je on.

Zbog toga, navodno, vakcine nisu dostavljene u BiH, već je kao “solomonsko rešenje” omogućena imunizacija tamošnjih građana u Srbiji.

Vlada Federacije BiH demantovala je Nikšićeve tvrdnje, kao i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija na samoj sednici.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.